Αποστολές και επιστροφές

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

 • ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Οι αποστολές των παραγγελιών με διεύθυνση προορισμού εντός Ελλάδας, γίνεται μέσω courier. Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων, εξαρτάται από το χρόνο διαθεσιμότητας που αναγράφεται σε κάθε προϊόν ξεχωριστά. Ανάλογα λοιπόν με το προϊόν θα παραλάβετε το λιγότερο σε 1 μέρα, το μέγιστο συνήθως είναι 8 μέρες εντός Ελλάδος. Το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ, η αποστολή είναι δωρεάν.

 

 • ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

  Οι παραγγελίες από το εξωτερικό αποστέλλονται με το ταχυδρομείο.

  Ο χρόνος παράδοσης των προϊόντων, εξαρτάται από το χρόνο διαθεσιμότητας που αναγράφεται σε κάθε προϊόν ξεχωριστά και από τον τόπο προορισμού.  Κατά μέσο όρο οι παραγγελίες φθάνουν στον προορισμό τους μέσα σε 7-10 μέρες.

  Για τις αποστολές προς το εξωτερικό δεν ισχύει η δωρεάν αποστολή άνω των 50 €.

  Το κόστος των αποστολών στο εξωτερικό υπολογίζεται ανάλογα με την αξία της αγοράς σε αντιστοιχία με τον τιμοκατάλογο των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) ανάλογα με την ζώνη, στην οποία βρίσκεται η κάθε χώρα.

  Η Ζώνη Α περιλαμβάνει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελβετία, την Ισλανδία και την Νορβηγία, ενώ η Ζώνη Β τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

  Έτσι για τη Ζώνη Α τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται στο 30% της αξίας των βιβλίων, με ελάχιστη αξία παραγγελίας τα 10 ευρώ. Για τη Ζώνη Β τα έξοδα αντιστοιχούν στο 50% της αξίας των βιβλίων με ελάχιστη αξία παραγγελίας τα 10 ευρώ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την αποστολή της παραγγελίας στο χώρο σας, έχετε τη δυνατότητα να την παραλάβετε από τα γραφεία μας.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αναγράψετε στα στοιχεία αποστολής στο πεδίο «Σχόλια», ότι επιθυμείτε η παραλαβή να γίνει με αυτό τον τρόπο.

Η παραλαβή της παραγγελίας γίνεται Δευτέρα- Παρασκευή κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής ενημέρωσης από την ομάδα του Lesvosbooks.gr.

Ταχυδρομική διεύθυνση:
Αλκαίου 4
Τ.Κ. 811 00, Μυτιλήνη

Τηλ. Κέντρο: 22510 43473 – 22510 41619
Fax: 22510 48983

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στην περίπτωση που δεν έχετε παραλάβει την παραγγελία σας στον προκαθορισμένο χρόνο αποστολής που έχετε δει στη σελίδα προϊόντος, επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@lesvosbooks.gr ή στα 22510 43473 – 22510 41619.

Οι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παραγγελία σας έχουν ως εξής:

Το προϊόν δεν υπάρχει στο απόθεμα του καταστήματος και έχει καθυστερήσει να σταλεί από τον προμηθευτή μας
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας και χρειάζεται να προηγηθεί επικοινωνία με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εταιρεία ταχυμεταφορών ή το ταχυδρομείο
Λόγοι ανωτέρας βίας

Πολιτική επιστροφών
Επιστροφή της παραγγελίας μπορεί να γίνει στις παρακάτω δύο περιπτώσεις:
α) μετά από παραλαβή διαφορετικού κωδικού προϊόντος από αυτόν της υποβληθείσης παραγγελίας από λάθος μας
β) μετά από την παραλαβή ελαττωματικού ή κακέκτυπου προϊόντος
Εφ’ όσον συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω και επιθυμείτε την επιστροφή του προϊόντος, αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 ημερών από την παραλαβή της, μετά από ηλεκτρονική ενημέρωση (e-mail) μας.
Η παραλαβή της επιστροφής θα γίνει δεκτή από την εταιρεία μας, όταν εκτός των ανωτέρω, ισχύουν και οι παρακάτω όροι:
α) το προϊόν επιστρέφεται σε ασφαλές πακέτο μαζί με αντίγραφο του παραστατικού πληρωμής
β) με ιδιωτική εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) ή συστημένο ταχυδρομικώς.
Σε περίπτωση απώλειας του δέματος δεν είναι δυνατή η προβλεπόμενη πίστωση

Η χρέωση των εξόδων αποστολής βαρύνουν την εταιρεία, μόνο όταν ο πελάτης επιλέξει την ίδια εταιρεία αποστολών μέσω της οποίας παρέλαβε την παραγγελία του.